Om Odense Designakademi

Et unikt, kreativt fællesskab

I dag er Odense Designakademi en skole, hvor elverne mødes i et fagligt, stærkt fællesskab. Der er altid en rar stemning af intenst “nørderi” når der er gang i værkstederne på linjerne eller i klasserne.

Resultatet af elevernes anstrengelser kan, når året er gået ses i den portfolie af værker, som hver enkelt elev har opbygget. Portfolien er oftest af en kvalitet og standard så den vil kunne bruges som adgangskrav på en kreativ videregående uddannelse.

Skolens elever er på den kreative linje 2,5 dage om ugen, og  i Designklassen eller 10. klasse to dage om ugen. Dette giver eleven tid til fordybelse i det enkelte fag, samt indblik i nye og anderledes undervisningsmetoder udarbejdet af læreren.

Et hyggeligt fællesskab

På Odense Designakademi kan du vælge at bo i hyggelige enkelt- eller 2-mandsværelser eller at blive boende hjemme. Uanset om du vælger det ene eller det andet vil du blive en del af et forpligtende og kreativt fællesskab, hvor det er tilladt at være kreativ på en individuel måde.

Hver dag spiser vi sammen i kantinen, der serverer lækker, varm mad efter årstidens råvarer. Kantinen på Odense Fagskole har bronzemærket i økologi og er med i ReFood i kampen mod madspild.

OBS. Vi tilbyder vegetar mad, og har du allergier kan vi også tilgodese det i en vis udstrækning. Kontakt skolen for yderligere oplysninger. 

Danmarks ældste håndarbejdsskole

Odense Designakademi (tidligere Odense Fagskole) startede som Danmarks ældste håndarbejdsskole, grundlagt i 1910 af én af datidens iværksættere Nathalie Hansen.

Odense Fagskole var oprindeligt tænkt som et sted, hvor sypiger kunne få en egentlig uddannelse inden for skrædderi, lærergerning, hjemmets syning med mere.

Odense Designakademi holder nu til i centrum af Odense, i en bygning med en lang historie – Odenses gamle Glasværk. Her er højt til loftet og lokalerne er behagelige at opholde sig i.

Friskolen Glasværket

Friskolen Glasværket er en fri grundskole i centrum af Odense med fokus på håndværk, kunst og design.

I august 2016 åbnede Friskolen Glasværket, som sammen med Odense Designakademi er Danmarks første kombinerede fri- og fagskole.

Skolernes værdigrundlag er: “At kende, forstå og udvikle livet gennem livsnære og håndgribelige gøremål.”

Friskolen Glasværket og Odense Designakademi er en institution med en bestyrelse. Skolerne deler faglokaler. Det giver en god inspiration og synergi skolerne imellem.

Pressemateriale

Logo

Hent logoet for Odense Designakademi i høj opløsning her.

Kontakt os gerne hvis i har brug for billeder eller andet materiale.

Designmanual

Odense Designakademi har udarbejdet en Designmanual, med retningslinjer for hvordan logo, skifttyper og grafik bruges.

Tilmelding

Du kan bo på skolen eller være dagelev.

Der er stadig ledige pladser. Kontakt os i dag og start i morgen.