Klasserne

Kombinér din klasse med dit kreative linjefag. Du er i din klasse 2 dage om ugen og på linjen 2,5 dage om ugen.
Tilmelding Priser

Designklassen

I Designklassen lærer du alle de grundlæggende discipliner indenfor design og kunst. Du har farvelære, croquistegning og gennemgår mange af historiens mest inspirerende stilperioder.

Designklassen er især for dig der er færdig med gymnasiet og vil sammensætte en portfoliomappe til videregående uddannelse, men denne klasse kan også benyttes af elever der bare er vilde med design og kunst.

10. klasse

10. klasse er for dig der er færdig med folkeskolen og gerne vil fordybe dig yderligere i dansk, matematik og engelsk.

Selv den boglige undervisning giver vi et kreativt twist, så det ikke bliver kedeligt.

Vi tror på at samspillet mellem hoved og hænder styrker læringen og i ODAs 10. klasse får du en praktisk-kreativ tilgang til de almene fag. For at sikre at du får den bedst mulige vejledning om dine muligheder efter din tid på ODA har vi indgået et samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense. Sammen med vores Uddannelsesvejleder Betina Ring har vi lavet et årshjul, så vi i fællesskab kommer rundt om alle aspekter af din uddannelsesvejledning som du må ønske.

Hvad får du på et år på Odense Designakademi?

Faglig og kreativ udvikling

Sammensæt dit skoleår som du vil. Kombinér din kreative linje med den klasse der passer til dine designdrømme.

Studietur

Hvert forår tager hele ODA på studietur til en europæisk storby, hvor vi suger til os af kunst, kultur, muséer og alt hvad der er relevant for dit linjefag.

Kostskole

Hver dag spiser vi sammen i skolens kantine. Alle dagelever får frokosten med i prisen og alle boende elever får både morgenmad, frokost og aftensmad. Kantinen har bronzemærket i økologi og byder hver dag på stor variation.

Hvad er en fagskole?

Anderledes end efterskole og højskole

Du kan både benytte Odense Designakademi som et dagtilbud eller bo og have din dagligdag på skolen.

Vi er hverken en højskole eller en efterskole.  På Odense Designakademi er det faglige i højsædet, og vi har mange idérige elever, der altid har gang i et projekt. Det er det faglige fællesskab, der binder os sammen og motiverer os.

Højt til loftet

Det kræver ingen særlige forudsætninger at starte på ODA, bare du har interessen for at nørde igennem og dyrke dine kreative sider.

På ODA er eleverne typisk mellem 15 og 25 år, men her er ingen øvre aldersgrænse. Vi har et fedt fællesskab af kreative ildsjæle, hvor der er plads til skæve personligheder.

VÆLG DIN LINJE:

Du har fuld fokus på dit linjefag i 2,5 af ugens dage. Dyrk din kreative interesse med de dygtigste undervisere.

Tag med på

storby-studietur

I foråret tager hele ODA på studietur til en europæisk storby.

Vi besøger tegneseriemuséer, modehuse, designikoner og vi suger til os af alt, hvad der rører sig i designverdenen.

Bo på skolen eller hjemme

På ODA er der hele 15 hyggelige værelser, både dobbelt- og enkeltværelser. Bo på skolen og bliv en del af et stærkt kreativt fællesskab– lige midt i Odense!

Vi spiser sammen, holder fester, bo-gruppemøder, laver mad, deler tjanser og spiller spil.

Inklusion

Odense Designakademi er en rummelig skole, hvor vi i videst muligt omfang søger at inkludere alle. Det gør vi bl.a. ved at sætte to lærere på, når vi har kreative temaer og emner.

I løbet af skoleåret kører en række temaer og emner som er vigtige redskaber i mange kreative processer, vi kan f.eks. nævne billedanalyse, farvelære, perspektiv og meget andet. Ligeledes når vi har større projekter sætter vi to lærere på.

Derudover kan vores elever tildeles en mentor, hvis det står i deres uddannelsesplan. Kan undervisningsdifferentiering ikke løse en elevs udfordring kan vi også tilbyde supplerende undervisning til enkelte elever eller små grupper af elever. Elever der ønsker det kan evt. også tage de boglige fag i 10. klasse et ad gangen.

Tilmelding

Du kan bo på skolen eller være dagelev.

Der er stadig ledige pladser. Kontakt os i dag og start i morgen.